Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Адвокат от „Правосъдие за всеки“: Радев опитва да предотврати изменения на закони, които уреждат службите за сигурност

Общество

Адвокат от „Правосъдие за всеки“: Радев опитва да предотврати изменения на закони, които уреждат службите за сигурност

Адвокат от Правосъдие за всеки: Радев опитва да предотврати изменения на закони, които уреждат службите за сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Някой имена в кабинета „Денков-Габриел“ притесняват президента Радев, визирайки Тодор Тагарев като кандидат за военен министър

Президентът лобира да няма редовно правителство. Поведението му е неприемливо. Това мнение изрази пред БНР адвокат Петромир Кънчев от инициативата „Правосъдие за всеки“, които довечера организират протест.

„Ние забелязваме неговото константно поведение – да няма редовно правителство. Ако вчера това, което той каза в Кишинев, е допустима форма на неговото политическо говорене, то това, което стори при връчването на втория мандат е абсолютно недопустимо“.

Радев се опитва да предотврати изменения на законите, които уреждат службите за сигурност в посока те да преминат от президента към правителството, смята Кънчев.

„Радев може да обърне позицията си няколко пъти, а протестиращите не могат срещу него. Заради неговото поведение е така. Тогава имаше погазване на правото, както когато прокуратурата влезе в президентството. След Иван Гешев, Румен Радев явно е вторият български политик, който не иска да разбере разделението на властите“, заяви адвокатът.

„Действията на „Левицата!“ са в подкрепа на изказванията на президента“, отбеляза Кънчев. По думите му това в момента е „политическата партия на президента“ и той я употребява в подкрепа на предходните си изявления.

Интересът на Радев е да няма редовен правителство. 

Запитан за проектосъстава на кабинета на ГЕРБ и ПП-ДБ той подчерта, че със сигурност някои имена в притесняват президента Радев, визирайки Тодор Тагарев като кандидат за военен министър.

„Някои от имената в проектокабинета „Денков“ са изключително притеснителни за президента“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати