Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Адвокат по медицинско право: Ще завалят жалби срещу "зеления" сертификат

Общество

Адвокат по медицинско право: Ще завалят жалби срещу "зеления" сертификат

Снимка:

Адвокатът по медицинско право Христина Николова очаква, че много хора ще подават жалби и ще заведат дела заради новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров за въвеждането на задължителен „зелен сертификат“.

„Новата заповед на министъра на здравеопазването може би ще доведе до по-голям процент на желаещи да се ваксинират, но същевременно много хора ще решат да останат дистанционно на работа до зимата, за да се избутат няколко месеца буквално, много хора ще подават и жалби“. Това каза по БНР адвокатът по медицинско право Христина Николова.

 "Защото хората ще бъдат ощетени, например, ако имаш билет за театър от месеци, не можеш сега да отидеш, ти търпиш и имуществени щети", даде пример тя. "Според мен е добър и разумен вариант във връзка със затягането на мерките и зеления сертификат да се направи една съвместна дискусия с Министерство на труда и социалната политика и синдикалните организации, за хората, които не са ваксинирани или са го преболедували при първата вълна или безсимптомно. Тези хора не могат утре да отидат на работа, как този проблем ще бъде решен?", коментира адвакат Николова.

"Тези въпроси в трудовото ни законодателство не са решени - този човек какъв ще се води - самоотлъчил се или нещо друго - трябва да се намеси социалният министър. Ако хората искат да отидат на работа, но не могат - потърсих информация от сайта на МТСП и видях, че няма инструкция как да се реши този въпрос. "Трябва да се мисли какво да се предприеме", заяви още тя.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема