Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АЕЦ "Козлодуй" оттегли иска си срещу медицинска сестра за половин милион лева

Общество

АЕЦ "Козлодуй" оттегли иска си срещу медицинска сестра за половин милион лева

АЕЦ Козлодуй оттегли иска си срещу медицинска сестра за половин милион лева - Tribune.bg
Снимка:

АЕЦ "Козлодуй" е оттеглила иска си срещу Наталия Станчева в размер на 500 000 лв, съобщиха от пресцентъра на централата. Според медицинската сестра на територията на електроцентралата се извършват системни нарушения.  

Станчева подава десетки заявления за достъп до обществена информация, в резултат на които става ясно, че Службата по трудова медицина към централата е превърната в нерегистриран Диагностично-консултативен център. Той извършва фиктивни лекарски прегледи на служителите на ядрената централа, твърди жената.  

Преди дни от централата посочиха, че искът срещу медицинската сестра е заведен от предишното ръководство.

Ето цялата позиция на АЕЦ „Козлодуй“:

Във връзка с тиражирани в публичното пространство коментари относно заведен иск от „АЕЦ Козлодуй” ЕАД за непозволено увреждане с ответници Наталия Станчева и Йордана Кулинска, ръководството на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД държи да предостави следната информация:

Искът е заведен през месец юли 2023 г. за недобросъвестно поведение, злоупотреба с права, разпространение на невярна информация и др., преди встъпване в длъжност на новия изпълнителен директор.  

След като се запозна с всички обстоятелства около случая, изпълнителният директор на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД Валентин Николов, след обсъждане с принципала на дружеството БЕХ ЕАД и с министъра на енергетиката Румен Радев, взе решение искът да бъде оттеглен поради прекомерно високия размер на претенцията.

Държим да подчертаем, че всички дейности в АЕЦ „Козлодуй”, включително законово изискваното медицинско наблюдение и медицинско осигуряване, се извършват при стриктно спазване на действащата в страната нормативна уредба.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати