Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Агенция по вписванията предупреди, че се изпращат фалшиви писма от тяхно име

Общество

Агенция по вписванията предупреди, че се изпращат фалшиви писма от тяхно име

Агенция по вписванията предупреди, че се изпращат фалшиви писма от тяхно име - Tribune.bg
Снимка:

Агенция по вписванията алармира за измама, включваща фалшиви писма, пратени от тяхно име. Институцията информира, че не изпраща образци на нови декларации по електронна поща.

Вчера редица потребители са сигнализирали, че са получили електронни писма от адрес "[email protected]" със следния текст и прикачен файл към него:

"УВАЖАЕМИ/А ГОСПОДИН / ГОСПОЖО,

Във връзка с новоприетите промени в НАРЕДБА № 1 ОТ 14 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И ДО РЕГИСТЪРА НА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ (Наредбата), годишните финансови отчети (ГФО) за изминалата 2019 г. ще се приемат с нова декларация по член 62а от Наредбата. В нея ще се декларира, че ГФО са приети от компетентния за това орган. Приложно Ви изпращаме образец на новата декларация, която е задължителна при подаване на ГФО. Всички обявени отчети, които биват подадени без нея, ще им бъде налаган отказ."

Всички образци на съществуващи и актуализирани декларации могат да бъдат открити на официалните страници на регистрите, администрирани от Агенция по вписванията.

От институцията предупреждават, ако получите подобно електронно писмо, да проверите внимателно адреса на електронната поща, от който е изпратен. При съмнение за истинността му, потребителите не трябва да отварят прикачените файлове, тъй като има риск да заразят компютрите си с вирус.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати