Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Агресия във врачанската болница: Баща влезе в пререкание и удари медицинска сестра

Общество

Агресия във врачанската болница: Баща влезе в пререкание и удари медицинска сестра

Агресия във врачанската болница: Баща влезе в пререкание и удари медицинска сестра - Tribune.bg
Снимка:

Поредният случай на насилие към медицинско лице този път е от Спешното отделение на врачанската многопрофилна болница. До конфликта се стигнало, след като баща на 8-годишно дете, което по думите му е било с много висока температура, не открил медицинското лице на регистратурата. В продължение на 15 минути той звънял на звънеца на отделението, но никой не реагирал.

Впоследствие се стигнало до пререкание и мъжът ударил медицинската сестра. Тя пък заяви, че е помагала на колегите си за три много тежки случая, а детето, заради което е възникнал конфликтът, не е било в спешно състояние.

„Интересно ми е рецепционистката каква работа има в шокова зала. На петата минути излиза тази, която е на рецепцията, понеже вече звъним настоятелно. И започва да вика: Какво си се развилнял, бе? Викам ѝ: Има дете за хоспитализация. А тя ми отговаря: Ще го хоспитализирам, ако искам. Да, точно така ми отговаря - има свидетели. Започна да се държи арогантно. Право в лицето ми се завря  и аз не знам как съм реагирал. Възможно е да съм я ударил“, разказва бащата пред bTV.

„Все пак регистраторката също е медицинско лице и се случва да помага в обработката на пациентите. Понякога един прави ЕКГ, друг взима кръв за изследване, а трети слага катетър. Не е оправдано, колкото и да си афектиран, не е оправдано“, категорична е д-р Теодора Генова, дежурен лекар.

Медицинската сестра няма обяснение за агресията на бащата. Тя заяви обаче, че ще търси правата си по съдебен ред.

Инцидентът е заснет от видеокамерата, която е поставена в коридора пред Спешното отделение. В момента случаят на насилие се разследва от органите на реда.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати