Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Акад. Петрунов: Ваксините създават имунитет за 8 до 12 месеца

Общество

Акад. Петрунов: Ваксините създават имунитет за 8 до 12 месеца

Акад. Петрунов: Ваксините създават имунитет за 8 до 12 месеца - Tribune.bg
Снимка:

Трите ваксини у нас нямат някаква разлика в показанията, смята специалистът

Трите ваксини, които се поставят у нас създават имунитет за 8 до 12 месеца, посочи пред БНТ председателят на Отделение по медицински науки към БАН акад. Богдан Петрунов.

„Интересът към ваксинирането се усили, когато се разбра, че всеки може да се ваксинира. Това решение е много правилно - ще стимулира хората да се чувстват свободни, когато и където пожелаят, да се имунизират. Броят ще се увеличи за много кратко време“, прогнозира експертът. По думите му не е изненада масовият наплив на хора, защото това е типична психологическа реакция.

Акад. Петрунов смята, че могат да бъдат направени промени по отношение на организацията.

„Особено с включването на общопрактикуващите лекари - те си познават пациентите. По този начин ще се избегне такова струпване“, заяви специалистът като допълни, че изборът на ваксината не е толкова личен проблем.

„Той е проблем на специалиста, който трябва да прецени спрямо здравословно състояние на пациента. Трите ваксини у нас нямат някаква разлика в показанията за определена група болни хора със странични заболявания. Всяка една може да бъде използвана при всички категории болни, с хронични заболявания и здрави хора", обясни акад. Петрунов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати