Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АКЦИЯ ШУМ: Валери Симеонов затвори 2 заведения на морето

Общество

АКЦИЯ ШУМ: Валери Симеонов затвори 2 заведения на морето

АКЦИЯ ШУМ: Валери Симеонов затвори 2 заведения на морето - Tribune.bg
Снимка:

Култовите барове нарушавали закона с концерти

Култовият "Какао Бийч“ в Слънчев бряг и бар "Хедон“ в Созопол са затворени за неопределен период от време. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов на брифинг в Бургас. Причината е, че заведенията са нарушавали издадените предписания на РЗИ.

Първите проверки на двете заведения са от 8 юни, когато са установени нарушения. На 11 юни са им издадени съответните заповеди с предписания. Имало обаче многобройни сигнали и при втора проверка на 5 август се оказало, че и в двете места има мероприятия с по няколко хиляди души в откритите площи на плажа. Заповедите за затваряне на заведенията са от 10 август.

"Всички почиващи по населените места имат право да водят здравословен начин на живот и право на почивки. В тази връзка продължаваме да действаме. В началото на сезона извършихме една показна проверка на основните нарушители – заведенията в Слънчев бряг и други населени места, за да покажем, че тази година също ще се спазва законът и ще се предприемат действия в тази посока“, коментира Валери Симеонов.

Според закона от 23:00 до 7:00 не трябва да се вдига шум както в жилищни зони, така и в заведения.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети