Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ако има увеличение на таксата при личния лекар, то трябва да се поеме от държавата, смята Меджидиев

Общество

Ако има увеличение на таксата при личния лекар, то трябва да се поеме от държавата, смята Меджидиев

Ако има увеличение на таксата при личния лекар, то трябва да се поеме от държавата, смята Меджидиев - Tribune.bg
Снимка:

Стана ми малко обидно - аз никога не съм имал проруски интереси, за да се коментира, че нашият кабинет има такива

Ако има увеличение на потребителската такса за посещение при личен лекар, тя трябва да се поеме от държавата. Това мнение изрази служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев по БНТ.

„Бих подкрепил всеки един колега да получава достойно възнаграждение, да му се помага, но със сигурност, ако се увеличават таксите, това трябва да се поеме от държавата, а не от пациента“, заяви Меджидиев.

Той допълни, че предстои да бъдат унищожени около 1 400 000 дози ваксини срещу COVID-19 на „Пфайзер/Бионтех“ (Pfizer/ BioNTech).

Потвърди, че първите медицински хеликоптери ще пристигнат по-рано у нас – „със сигурност в края на този месец или в началото на следващия, ще имаме два хеликоптера, които ще стартират и ще започне въздушната помощ по въздуха. Пожелавам на колегата, който ще дойде след мен, да завърши това - много малко остана - площадките да бъдат завършени. Много малко остава и реално нашето население ще има спешна помощ по въздуха“, заяви Меджидиев.

Изтъкна, обаче, че го обиждат твърденията, че служебното правителство следва проруски интереси.

„Стана ми малко обидно - аз никога не съм имал проруски интереси, за да се коментира, че нашият кабинет има проруски интереси. Никога! Аз съм защитавал само интересите на България. И моят президент винаги е стоял и е настоявал за това. Абсурдна е формулата "всички срещу Радев и служебното правителство". Не може да остане такова клеймо! Аз поех поста с идеята, че ще работя не повече от 2-3 месеца и после ще се върна при моите пациенти. За всеки от нас беше така, но се наложи да останем за по-дълго, което беше тежко за всички. Лекото беше, че работихме в екип. Гордея се, че направихме нещо и пожелавам инициативите, които ние започнахме, да бъдат продължени. Аз отзад съм готов да помагам на всеки един министър на здравеопазването, който и да е той, каза Меджидиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети