Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ако Мангъров беше французин: Френски лекари дадоха колеги антиваксъри на дисциплинарна комисия

Общество

Ако Мангъров беше французин: Френски лекари дадоха колеги антиваксъри на дисциплинарна комисия

Ако Мангъров беше французин: Френски лекари дадоха колеги антиваксъри на дисциплинарна комисия - Tribune.bg
Снимка:

Източник: д-р Елена Николова Радева, Франция, лекуващ лекар на болни от COVID-19

Вчера в дисциплинарната камара на CNOM - Conseil national de l’Ordre des médecins en France, или Националният лекарски съюз на Франция, бе внесено за разглеждане официално оплакване срещу шестима лекари за комплотизъм и антиваксърски публични изказвания. Кои са тези лекари, може би вече е известно на някои. (Доц. Мангъров ги цитира редовно по постовете си). Става въпрос за серия обвинения, постъпили от различни техни колеги за грубо нарушаване на лекарската и човешка етика.

1. Professeur Didier Raoult- директор на IHU- Institut hospitalo universitaire de Marseille. Обвинение за подронване на управлението на санитарната криза, конфликт на интереси в интернационалните проучвания по лечението на Ковид-19. Недостатъчно обосновано и проведено по правилата проучване за ефикасността на хлороквин в лечението на новия коронавирус и манипулиране на общественото мнение за ефикасността му.

2. Professeur Christian Peronne, наскоро уволнен от AP-HP- групировка на университетски болници в Париж (Assistance publique des Hôpitaux de Paris) заради твърдения, не на висотата на упражняваните от него функции, и по-точно, че болните с Ковид представляват източник на финансова печалба, тоест са изгодни за болниците. Той твърдеше също така, че широкото предписване на хлороквин би предотвратило 25 000 смъртни случаи във Франция. Професор Перон обвини публично в медиите лекарите в Униветситетска болница в Нант, че са убили зет му, тъй като не са му предписали хлороквин.

3. Professeur Henri Joyeux, пенсиониран онколог от Университетска болница в Монпелие. През 2014 и 2015 година той публикува в интернет петиции срещу ваксинирането.През 2017 организира конференция срещу “диктатурата на ваксините". През 2016 е изключен без право на практика от Лекарски съюз на областта Languedoc Roussillon (Южна Франция), за публични изяви, “пропагандиращи ненужността на ваксините в цялост, опасно за населението".

4. Docteur Nicole Delépine, пенсиониран педиатър-онколог, беше една от първите, оспорили нужността на противоепидемични и карантинни мерки. Заедно със съпруга й Gérard, пенсиониран хирург ортопед, тя разпространи свои видео презентации в социални мрежи, прокламирайки, че маските и геловете ограничават свободите и са напълно ненужни. Те също поддържаха лечението с хлороквин като “единствено ефикасно" и твърдяха разпалено, че втора вълна няма да има никога.

5. Docteur Nicolas Zeller, общопрактикуващ лекар в Saint Cyr sur Mer (Var). Привърженик на изключителното лечение с Азитромицин. По препоръки на Direction générale de la santé, Азитромицин не се използва за лечение на Ковид 19 понастоящем във Франция.

6.Docteur Hélène Rezeau Frantz- общо практикуващ лекар в Loiret. Тя решава да следва собствен протокол за лечение на коронавирусни инфекции, базирайки се на опита си с 18 пациента, на които е предписвала антихистамини."Предписах ги на племенника ми и имаше подобрение, не виждам защо да не ги предпиша и на други пациенти", твърди тя.

(по данни на L’Express)

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анастас #

АБВ-ейски Цървул - от полуинтелигентните.
Лика прилика си е с Пикаещия Нерез от Плевин - Румен Пикльото.

(диагностично заключително)
06.01.2021 09:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати