Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Акция „Купен вот“ продължава, полиция блокира Бяла Слатина

Общество

Акция „Купен вот“ продължава, полиция блокира Бяла Слатина

Акция Купен вот продължава, полиция блокира Бяла Слатина - Tribune.bg
Снимка:

27 лица са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция

Продължава акция „Купен вот“. В цялата страна текат специализирани полицейски операции срещу купуване на гласове и битовата престъпност.

Днес патрули блокираха всички входно-изходни пунктове на град Бяла Слатина.

Проверките ще продължат през целия ден.

„Специализираната полицейска операция се провежда за противодействие на битовата престъпност, контрол на пътното движение, осигуряване на добър обществен ред и не на последно място противодействие на престъпления против политическите права на гражданите. Към момента няма получени сигнали за купуване на гласове. Извършват се проверки по частни адреси за установяване на вещи и предметна престъпна дейност. В проверките участват четири екипа, които са територията на Бяла Слатина и в община Борован“, обясни Пламен Нанков - началник на група „Охранителна полиция“ в РУ-Бяла Слатина, цитиран от БНТ.

Към момента акцията протича спокойно.

„Ще се извършва проверка на адреси и в хода на операцията, ако има нещо установено, ще се докладва на прокуратурата. Операцията ще продължи до почивните дни“, допълни старши инспектор Нанков, цитиран от Нова телевизи.

27 лица са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.

Служителите от участък „Победа“ при Първо Районно управление - Бургас са задържали три лица – две за притежание на наркотици, а в третото са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на вересия. Служителите от Четвърто Районно управление - Бургас са задържали четирима – трима от тях, съпричастни към притежаване на наркотични вещества  (метамфетамин и марихуана) и един  - обявен за издирване за повдигане на обвинение.

Проверени са 877 МПС и 1314 лица, като са установени 16 лица, обявени за издирване. Извършени са проверки и на над десет адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места.

В проверките се включиха служители на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Икономическа и криминална“, както и екипи на бургаската жандармерия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети