Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. От болница "Шейново" твърдят, че гривничките на разменените бебета съвпадали

Общество

От болница "Шейново" твърдят, че гривничките на разменените бебета съвпадали

От болница Шейново твърдят, че гривничките на разменените бебета съвпадали - Tribune.bg
Снимка:

Акушерка от болницата напуснала 3 дни след ражданията

Софийският градски съд даде днес ход на делото за обезщетение, заведено от едно от семействата, чието новородено момиченце бе разменено с друго бебе в столичната АГ болница "Шейново" преди година. Искът на родителите е за 300 000 лева.

Двете деца дойдоха на бял свят на 13 септември 2022 г. Два месеца по-късно едната майка, която ражда чрез секцио, първа се усъмнява, че това не е нейното дете и иска ДНК експертиза. На 16 декември 2022 резултатите показаха, че двете бебета в действителност са били разменени при раждането, след което на 13 януари т.г. момиченцата бяха върнати всяко на биологичните си родители. 

Днешното дело беше гледано при закрити врата в СГС. Присъстваха 9 свидетели - лекари и акушерки. 

"Стана ясно, че гривничките са проверени, номерата са проверени, поставени са от акушерката както на майките, така и на бебетата, и процедурата е спазена. Акушерката потвърди, че при изписване номерата са сравнени. Дали и как е станала размяната няма как да бъде установен ов този процес", каза адвокатът на АГ болница „Шейново“ Величка Костадинова, цитирана от bTV. 

Адвокатът на семейството Стоян Стойков пък обяви, че сред свидетелите липсва акушерка, която е била на смяна в деня на раждането на двете деца и е напуснала работа 3 дни по-късно.

"Факт е, че липсва една от акушерките, която би трябвало да е тук и тя не е повикана от АГ "Шейново". Акушерка, която е постъпила на 09.09.2022 г., била е на смяна на 13.09.2022 г. по време на раждането и на 16.09.2022 г. напуска работа", посочи юристът.

Следващото заседание ще е през декември.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати