Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Александър Ваклин след присъдата на Иванчева: Трябва да проявим смелост, а не само Фейсбук нетърпимост

Общество

Александър Ваклин след присъдата на Иванчева: Трябва да проявим смелост, а не само Фейсбук нетърпимост

Александър Ваклин след присъдата на Иванчева: Трябва да проявим смелост, а не само Фейсбук нетърпимост - Tribune.bg
БГНЕС/ АРХИВ

„Не може да очерняме нашите институции. Добри или лоши, това са хората, на които разчитаме”, каза той пред БГНЕС

Българското общество трябва да прояви нетърпимост, но и смелост. Не само Фейсбук нетърпимост, а реална нетърпимост, която се изразява в подаването на сигнали за престъпления към компетентните органи. Това заяви бизнесменът Александър Ваклин, който подаде сигналът срещу кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, информира БГНЕС.

„Модерното общество обича да е активно през анонимността на техния Фейсбук профил. Трябва всеки един човек не само да публикува в социалните мрежи Фейсбук и Туитър какво му се е случило, а да отиде в прокуратурата, полицията и да пусне сигнал, да свидетелства в съда, да даде показания без да се отказва, за да има повече наказани престъпници“, призова Ваклин.

Той е категоричен, че отново би извървял същия път, за да може виновните да получат своето наказание.

„Усещането след като научих за присъдата на Иванчева бе противоречиво. От една страна голямо удовлетворение, че три независими съдебни състава признават обвиняемите тогава, а сега признати престъпници за виновни. Системата доказа, че работи в полза на обществото и хората. Тя ме защити като обикновен човек, който е част от обществото“, подчерта Ваклин.

Той призова да не се заиграваме с личната човешка драма на една престъпничка: „Всяка човешка драма е нещастие, но в крайна сметка и убиецът на пътя, който шофира пиян и убива хора и той е човек и има семейство. Трагедията и за двете семейства, но никой не поставя под съмнение необходимостта от наказание на престъпниците“.

Ваклин е категоричен, че е много важно да има бързо възмездие, защото иначе гражданите чувстват безпомощност.

„Много хора се опитват да извадят политически дивиденти от очернянето на институциите – прокуратура, съд, полиция и др., но ние трябва да уважаваме своите институции и да им помагаме, за да работят по-добре. Забелязах второразрядни политици и адвокати в момента се опитват да трупат дивиденти и да искат помилване на база на политически доводи, очернящи институциите – преди беше прокуратурата, а сега съда“, заяви бизнесменът и призова: „Не може да очерняме нашите институции. Добри или лоши, това са хората, на които разчитаме. Самият аз вярвам, че те работят за нас. Радвам се, че това, което се случи, доказа, че наистина институциите работят за хората“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети