Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Александровска“ и „Пирогов“ спират плановите операции

Общество

„Александровска“ и „Пирогов“ спират плановите операции

Снимка:

„Александровска” болница преустановява временно плановия прием и плановите хирургични операции. Това обявиха от лечебното заведение.

„По нареждане на СРЗИ леглата за COVID пациенти в УМБАЛ „Александровска“ се увеличават от 120 на 240, като 35 от тях са предвидени за болни на интензивно лечение. Това налага реорганизация на клиниките и пренасочване на екипите към COVID структурите”, заявяват от болницата.

Със заповед на изпълнителния директор д-р Атанасов, считано от 00.00ч. на 21.10.21 г. плановият прием и плановите операции в лечебното заведение се преустановяват до промяна на епидемичната обстановка.

От лечебното заведение уточняват, че пациенти, нуждаещи се от спешно или неотложно болнично лечение, няма да бъдат връщани, а такива за планови операции ще бъдат записвани в листа на чакащи.

Плановият прием е спрян и в най-голямата спешна болница у нас „Пирогов“, съобщава „24 часа“.  В момента там тече преструктуриране, за да могат да се открият допълнителни легла за прием на пациенти с COVID. Още в неделя от лечебното заведение изпратиха информация до медиите, че от разкритите легла разполагат само с 2 свободни, които до края на деня бяха запълнени.

По-рано сутринта днес здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че увеличените легла заради вълната от коронавирус няма да спрат плановата дейност на болниците.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема