Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Алексиев: Пробивът в сигурността на летище София може да струва договора на концесионера

Общество

Алексиев: Пробивът в сигурността на летище София може да струва договора на концесионера

Алексиев: Пробивът в сигурността на летище София може да струва договора на концесионера - Tribune.bg

Пробивът в сигурността на летище София, установен при тайна проверка на ЕК, може да струва на концесионера дори и договора му, ако не бъдат взети мерки за подобряване на обучението на персонала и техниката. Това заяви служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

По думите му обаче, вече е проведена среща и концесионерът е поел сериозен ангажимент да подобри сигурността на пътниците на летище София.

„Ако те не почнат да работят както са обещали в тяхната техническа оферта, няма да има  никакъв компромис. Предвижда се санкции по договор, които са доста сериозни, и ако той продължава да не ги изпълнява, ще предприемем и още по-сериозни мерки, свързани с прекратяване на договора“, каза транспортният министър. 

Вчера стана ясно, че тайна проверка на инспектори на Европейската комисия е установила пропуски в сигурността на летище София. Служители по сигурността са допуснали забранени предмети при проверката на ръчния багаж с рентген.

Вицепремиерът Христо Алексиев изпрати писмо до ръководството на летище София, в което заяви категорично, че е недопустимо да се прави компромис със сигурността на летището и припомни на концесионера, че съгласно договор има задължение да поддържа и осигурява високо ниво на сигурност на летището.

Концесионерът има 8-дневен срок за отстраняване на пропуска, който изтича на 11 ноември.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети