Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Алея на книгата стартира със 120 участника в София

Общество

Алея на книгата стартира със 120 участника в София

Алея на книгата стартира със 120 участника в София - Tribune.bg
Снимка:

Над 120 от водещите български издателства и търговци ще представят свои нови и подбрани заглавия в 47 шатри между 6 и 12 септември по време на Алея на книгата в София. Най-голямото книжно изложение у нас, организирано от Асоциация „Българска книга“, ще разположи традиционните шатри на пешеходната част на бул. „Витоша” и в парковото пространство пред НДК. Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

Тази година Алея на книгата – София ще се проведе под мотото „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация”. Всички посетители ще получат листовки с информация за кампанията и защо е важно да бъде запазена намалената ставка на ДДС върху книгите, която беше въведена като временна мярка на 1 юли 2020 г. със срок до края на 2021 г.

Във връзка с това Асоциация „Българска книга” стартира и петиция за превръщането на мярката в постоянна и за подкрепа на книгите и четенето. Петицията е достъпна онлайн тук. Събраните подписи ще бъдат изпратени на институциите, за да служат като допълнителен аргумент при вземането на решение за запазване на намалената ставка на ДДС върху книгите и прилагане на други политики за подкрепа на четенето.

Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на Културната програма със свободен достъп, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца, ще очаква читателите и приятели на книгите също на нова локация. Жълтата шатра ще бъде позиционирана на пешеходната „Витошка”, в близост до пресечката с ул. „Солунска”. Пълната Културна програма може да видите тук.

Официалният старт на Алея на книгата – София ще бъде даден днес в 17:00 часа в Литературния кът с приветстващи слова от страна на организатора Асоциация „Българска книга” и официални гости.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети книги
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати