Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Алибегов: На този етап се отказваме от протестното отваряне на заведенията

Общество

Алибегов: На този етап се отказваме от протестното отваряне на заведенията

Снимка:

На този етап се отказваме от протестното отваряне на заведенията, коментира пред БТВ Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Асоциацията заедно със Сдружението на заведенията в България поискаха оставката на здравния министър, защото по думите им „води война“ с тях.

„За нас е неприемливо здравните власти да разделят бранша по този начин и да казват - в ресторанта на хотела може да се храните безопасно, а в този срещу хотела има опасност да се заразите с коронавирус“, изтъкна Алибегов.

По думите му, тъй като здравният министър „се е заял с тях“, ако направят това и броят на заразените се увеличи, те ще бъдат посочени с пръст като виновници.

„На протеста имаме икономически искания – да бъдат изплатени обезщетенията на служителите и на бизнеса, да работим. Дистанцираме се от всякакви партии и политици. Вчера обсъдихме как ще протече протестът със СДВР, така че се надяваме да бъдем чути“, каза Алибегов.

Като допълнение бизнесът все още не е започнал да взима помощ. Тя се очаква да тръгне едва тази седмица.

„Директни помощи за бизнеса не са получени, освен тези по мярката „80/20“ за заетост на персонала. Ситуацията е много зле и сме на ръба“, увери Алибегов.

„Наясно сме, че дори да ни пуснат на 50% капацитет, повече от 25% заетост няма да имаме. Но е добре да завъртим малко по малко колелото. Февруари по принцип е много тежък месец и можеше да се ползва за адаптация“, смята председателят на Българската асоциация на заведенията. Той напомни, че близо 30% от ресторантьорите са фалирали.  


Коментари (2)

Мина На този етап се отказвате от протестно отваряне , а на следващ етап вземете да се покажете на светло и чак когато спрете да лъжете държавата, имайте очи да искате помощ от нея. И каква е тази логика да отваряш ресторант , когато от другата страна на улицата има такъв в хотела , по примера на Алибегов.
26.01.2021 13:57 / Отговор
чичото Само като го вида мазния Алидагоебов и ми се отщява да вляза в заведение докато съм жив!
27.01.2021 12:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още