Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Алибегов: Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.

Общество

Алибегов: Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.

Алибегов: Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв. - Tribune.bg
Снимка:

"Каква е разликата между моят сервитьор и държавните служители, които са по 20 човека в стая? Не може да има разделение на работещите хора в България. Аз лично ще кажа на служителите си, че който има документ - има, който няма - пак да си идва на работа. Нямаме право да ги спрем да идват на работа или да ги пуснем в неплатен отпуск. Имаме 20% ваксинирани". Това заяви в "Твоят ден" Ричард Алибегов, председател на БАЗ и Алианса на туристическата индустрия в България.

Той бе категоричен, че  към  момента тестовете струват 35, 40 и 45 лева. "От три седмици сме организирали правенето на тестове. Една част от тях плащаме браншовите организации или заведенията. Клиентът плаща 10 лв., останалата част от сумата – ние. Това струва по няколко хиляди лева на ден", допълни още той.

По думите му  трябва да се приема тестът на антитела на преболедувалите, но нерегестрирани, както и европейската концепция за безплатни тестове.

„Безпрецедентно е да се въвежда зелен паспорт при под 60% ваксинация, защото застрашава икономиката на страната. Това е смърт за бизнеса. Имаме 1,5 млн. преболедували. Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.“, подчерта Алибегов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети