Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Aлибегов: Ще настояваме държавата да подкрепи финансово затворените заведения

Общество

Aлибегов: Ще настояваме държавата да подкрепи финансово затворените заведения

Снимка:

Искането служителите на трудов договор да бъдат обезщетени ще бъде внесено днес в социалното министерство

Собствениците на заведения и ресторанти, които ще бъдат затворени заради новите мерки, свързани с пандемията, искат държавата да осигури 80 процента от възнаграждението на персонала им. Това заяви в интервю за Нова телевизия  Ричард Алибегов от Българска асоциация на заведенията. От организацията му ще настояват парите да отиват директно в сметките на хората, а не да минават през фирмите.

„Ако се затворят всички заведения в страната, 100 000 души ще останат без работа“, прогнозира Алибегов. Той допълни, че в това число не са само сервитьорите и барманите, но и музиканти, артисти, танцьори, почистващ персонал и охрана.

Алибегов не се съгласи с твърденията на здравни експерти, че заведенията са основния източник на зараза. Той изтъкна факта, че в списъка на РЗИ ресторантите са на 10-о място по опасност от заразяване.

От съкратеното работно време няма ефект, защото ресторантите в България работят до 23,30 ч., уточни Алибегов. Допълни и че няма да взаимстват от практиката да се записват личните данни на клиентите.

Той беше категоричен, че браншовата организация  ще входира днес в Министерството на труда и социалната политика исканията си с молба за среща.  


Коментари (1)

А сега на протест! Нещо за възпитание,нахалство или коректност,да сте чували?Аман бе от тези животоспасяващи бизнеси!
28.10.2020 09:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още