Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Американска ученичка благодари на България за спасяването на евреите

Общество

Американска ученичка благодари на България за спасяването на евреите

Американска ученичка благодари на България за спасяването на евреите - Tribune.bg
Снимка:

„Ето го и доказателството, че наистина сте помогнали: Аз съм тук днес, жива“, споделя Малки Хамър

Във връзка с Международния ден на възпоменание на жертвите на Холокоста Генералното консулство на България в Ню Йорк получи благодарствено писмо от Малки Хамър, ученичка в 6 клас от Бруклин, което трогна и развълнува целия екип.

В писмото, написано във вид на стихче, Малки изразява благодарност към българското правителство за това, че България е спасила своите евреи по времето на Холокоста, съобщава МВнР.

„Научихме, че вие сте дали лъч надежда на евреите във вашата страна, спасили сте ги и сте им помогнали да оцелеят. Ето го и доказателството, че наистина сте помогнали: Аз съм тук днес, жива!“, пише американското момиче.

Генералното ни консулство се свърза с Малки, за да изрази своята благодарност за топлите думи на признателност към нашата страна. Отправена бе покана към Малки и нейните родители да посетят Генералното консулство в Ню Йорк, която бе приета с радост.

Представяме ви неофициален превод на писмото:

„До българското правителство

Бих искала да ви кажа „Много благодаря“ и с огромно желание бих искала да предам и благодарностите на моите прабаби и прадядовци. Моите благодарности са също и от името на еврейската нация, която толкова дълги години помни с признателност вашата помощ. Аз съм ученичка в 6 клас и днес пиша това писмо от класната си стая, защото научихме, че вие сте дали лъч надежда на евреите във вашата страна, спасили сте ги и сте им помогнали да оцелеят. Ето го и доказателството, че наистина сте помогнали: Аз съм тук днес, жива!

Искрено Ваша,

Малки Хамър

Послеслов: Надявам се един ден да посетя вашата страна (когато имам достатъчно свои средства за билет).

Изразявам моята лична благодарност."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети