Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Американски самолети ще охраняват небето ни

Общество

Американски самолети ще охраняват небето ни

Американски самолети ще охраняват небето ни - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната Драгомир Заков заяви на полигона в Црънча, че по време на визитата си в САЩ е водил преговори с Пентагона американски самолети да се включат в съвместната въздушна охрана на България.

„Проведохме разговори по възможностите за "Air Policing" в България, по възможността да се осигурят самолети между МиГ-29 и Ф-16 Блок 70. Това са още предмет на разговори, бройки самолети, откъде ще бъдат, как ще бъде формулирана цялата помощ, как ние ще го направим сами. Това са още елементи на разговор", заяви Заков.

Министърът заяви още, че страната ни има военно-промишлени възможности, за да окаже техническа помощ на Украйна.

Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов наблюдават днес заключителния етап на многонационалното учение „Trojan Footprint 22“ в учебно-тренировъчния комплекс „Црънча“ край Пазарджик.

Демонстрациите включват парашутни скокове от средна и малка височина, патрулни техники, задържане на автомобил и упражнения по стрелба с пистолет и автомат. В учението ще участват военни от състава на Съвместното командване на специалните операции, от армиите на други натовски държави, както и сили на Министерството на вътрешните работи, отбелязва БНР.  


Етикети небе, България

Топ новини

виж още