Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ананиев: Националната детска болница ще се строи наново по стария договор

Общество

Ананиев: Националната детска болница ще се строи наново по стария договор

Ананиев: Националната детска болница ще се строи наново по стария договор - Tribune.bg
Снимка:

До няколко месеца започва събарянето на старата сграда

Националната многопрофилна детска болница ще се строи при нови условия в рамките на сегашния договор с консорциума, който в началото на годината спечели обществената поръчка, съобщи на парламентарен контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

По план лечебното заведение трябваше да се строи върху изоставеното от десетилетия скеле в двора на Александровска болница. През април бе сключен договор с консорциум от компании от групата на "Главболгарстрой", който спечели обществената поръчка за строителството на болницата на стойност 77.8 млн. лв. без ДДС.

"Аз продължавам да смятам, че това, което е направено от нашите предци и е завършено в 1992 година, е възможно да бъде основата на съвременната детска болница, но поради общественото недоволство, и то на не толкова голям брой хора, премиерът реши в рамките на договора, който е сключен с изпълнителя, да разрушим сградата и да се направи нова", припомни Кирил Ананиев. От думите му не стана ясно дали строителството ще стане при вече определената в договора цена, или се предвиждат промени на параметрите.

Проф. Георги Михайлов от БСП, който отправи питането към министъра, приветства решението на правителството съществуващото скеле да бъде съборено и строежът на болницата да започне "на чисто".

Здравният министър уточни, че до края на юни тече срокът, в който институции и организации трябва да излъчат свои представители за Обществения съвет, който ще контролира строителството на детската болница. Ананиев изтъкна, че до няколко месеца ще започне събарянето на сградата, но не се ангажира с конкретен срок.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети