Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангел Кунчев: Може да се очакват и други подобни акции освен в „Илиянци“

Общество

Ангел Кунчев: Може да се очакват и други подобни акции освен в „Илиянци“

Ангел Кунчев: Може да се очакват и други подобни акции освен в Илиянци - Tribune.bg
Снимка:

Националният кризисен щаб е бил уведомен за тази акция и се действа координирано

„Не става въпрос за вноса на стоки от Китай, тъй като доказано те нямат отношение към разпространението на вируса. По-скоро разпореждането на главния прокурор беше на базата на първичната информация, че синът на засегнатите двама пациенти е работел там. Впоследствие тя се оказа неточна, той е работел на гара „Илиянци“. Но фактът, че това е място, където се събират много хора, прави една такава акция полезна - в смисъл проверка как работят хората там, дезинфекция и по възможност намаляване на струпването на големи групи хора“. Това заяви главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев по повод сутрешната акция на стоков базар „Илиянци“.

Според него вероятно там, където се счита, че рискът е по-висок, може да се очакват други подобни акции. Националният кризисен щаб е бил уведомен за тази акция и се действа координирано, категоричен беше Кунчев пред БНТ.

Според него въпреки непрекъснатите указания, които дават, хората продължават да ходят на места, където се струпват тълпи, продължават да търсят директно личните лекари в техните кабинети дори когато не е чак толкова спешно състоянието. Той посъветва през следващия един месец хората да се свързват с личния лекар по телефона особено ако става въпрос за подобни на коронавируса симптоми.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати