Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангел Кунчев: Питейната вода в Перник не е замърсена, следи се редовно

Общество

Ангел Кунчев: Питейната вода в Перник не е замърсена, следи се редовно

Снимка:

Следи се и заболеваемостта, тя също не е проблем в града

Няма данни питейната вода в Перник да е замърсена, заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред БНР. Пробите за Перник се вземат от 14 пункта.

РЗИ извършват регулярен контрол върху качеството на питейната вода, която тече от чешмите в Перник, и вземат проби от обособени пунктове, за да може, ако има отклонения, да се дадат предписания на ВиК операторите в общините. За Перник в момента няма отклонения в качеството на водата, каза д-р Ангел Кунчев.

„Другото направление - наблюдаването на самата зараза, заболеваемост, за да можем съвсем навреме да хванем някакъв процес, и, за щастие, трябва да ви кажа, че към момента няма никакво завишаване в тази област. Напротив, дори в някои съседни области, където съвсем редовно си има вода, има повече проблеми, отколкото Перник“, каза още Кунчев.

Международният кукерски фестивал няма да се проведе в Перник заради рискове от епидемия. „Когато един град е в особена ситуация, в бедствено положение, обявено официално, не е моментът да се правят такива събития, още повече, че много хора може би не знаят, но форматът на това събитие е много голям. Говорим за 7-8 хиляди официално регистрирани участници, които трябва да се настаняват, освен това трябва да се изхранват 150-200 хиляди души, които са гости на фестивала всяка година, което ще създаде прекалено големи рискове“, каза Кунчев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още