Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелкова: Готови сме за зимния сезон, ще бъдем безкомпромисни в контрола

Общество

Ангелкова: Готови сме за зимния сезон, ще бъдем безкомпромисни в контрола

Ангелкова: Готови сме за зимния сезон, ще бъдем безкомпромисни в контрола - Tribune.bg
Снимка:

Лифтът е най-екологичния вид транспорт за развитието на планината

„Подготвени за зимния сезон. Ще сме безкомпромисни по отношение на контрола на предлаганите по курортите услуги.“ Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.

„Стремежът ни е да сме целогодишна туристическа дестинация. Трябва да се спазва екологичното и европейско законодателство и да се намери балансиран подход и смятам, че лифтът е най-екологичния вид транспорт“, допълни министърът на туризма.

Тя подчерта, че за целогодишен достъп до планините са необходими промените в плановете за управление. „За да се развиват зимните ни курорти е необходимо това, което МОСВ стартира, свързано с промяната на плановете за управление и да се даде възможност, спазвайки екологичното законодателство, българските курорти да се развиват“, обясни Ангелкова.

Министър Ангелкова допълни, че се водят разговори с външното ни министерство за облекчаване достъпа до България за страните, за които се изисква виза. Ангелкова отбеляза, че се обмисля въвеждане на електронен вариант за кандидатстване и получаване на визи.


Ангелкова обобщи и данните от летния сезон, като го определи за изключително успешен. „Имаме над 5 400 000 чуждестранни туристи, което е ръст с малко над 4% спрямо миналата година. За последните три пък бележим 31% ръст на чуждестранните туристи на годишна база, което е изключително голям успех“, отбеляза тя.

"На 17 януари се надяваме да влезе в сила софтуер по защитени канали, който гарантира личните данни, и всяка една институции ще може да ги ползва. При регистрация ще постъпва информация до НАП и другите отговорни институции. Ще може да се правят и анализи по профила на туристите и очакванията, за да се подобри качеството на услугата и да повишим интереса към 4-5-звездните хотели", каза още Ангелкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати