Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелкова: Преди пандемията България бележеше рекорден ръст в туризма

Общество

Ангелкова: Преди пандемията България бележеше рекорден ръст в туризма

Снимка:

Депутатът Николина Ангелкова е участвала като представител на България в Годишната среща на високо равнище за инвестиции в туризма в Лондон, проведена онлайн в партньорство с едно от най-големите световни туристически изложения в света - World Travel Market. Тазгодишният форум „Инвестиции, финанси и възстановяване на туристическата индустрия и пътуванията“ бе под председателството на д-р Талеб Рифай, бивш генерален секретар на World Tourism Organization (UNWTO).

„Привличането на инвестиции в сектора на пътуванията и туризма е от ключово значение за развитието и възстановяването му. Преди световната пандемия в страната ни се отчитаха сериозни ръстове в туризма. От създаването на самостоятелно Министерство на туризма в края на 2014 г. до 2019 г. включително бе отбелязан 31% ръст на чуждестранните туристи и 34% на приходите“, коментира тя.

По думите на Ангелкова самата 2019 година е била рекордна за българския туризъм с 9,3 млн. чуждестранни туристически посещения.

„Призовах за общи действия за справяне с икономическата криза. Много е важна координацията и единен протокол за действие. Необходим е също план за управление на риска. Туризмът е кауза и следва всички да се обединим и борим за нея“, заявила е тя.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още