Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелов: До четвъртък ще се изготвят списъци с медиците, които искат да се ваксинират

Общество

Ангелов: До четвъртък ще се изготвят списъци с медиците, които искат да се ваксинират

Снимка:

РЗИ-София е с шест акта за неспазване на мерките в магазини от търговските вериги

Имаме готовност за отваряне на детските градини от следващата седмица, потвърди здравният министър Костадин Ангелов на брифинг след нареждането на министър-председателя Бойко Борисов за поетапно отваряне на страната от 21 декември.

„Такава готовност имаме. Казах, че това ще е първата мярка. Рано е да говорим за отваряне на всичко от 21.12. 2020г.“, уточни проф. Ангелов. По повод спазването на мерките от търговските обекти и заплахата отново да се извият опашки пред магазините, здравният министър бе лаконичен, че предписанията са ясни, а нарушителите ще бъдат санкционирани.

„Разпоредил съм проверки, съставени са предписанията. Ако не се спазват, следват актове за търговските обекти. Проверките са на ниво РЗИ. От РЗИ-София са наложени 6 акта на такива големи търговски вериги“, увери проф. Костадин Ангелов.

По думите му наличини са хладилниците за първата доставка на ковид ваксините.

„С 6-те РЗИ, уточнихме как ще действаме. До четвъртък те ще изработят списъци на медици на първа линия, а след това ще направят ясна логистика на екипи и бройката им. В понеделник ще се съберем отново, за да уточним спецификата на районите“, уточни проф. Ангелов.

По думите му в Бургас помещенията за съхранение на ваксините ще бъдат пригодени, за да влязат хладилниците.

„В Бургас правят ремонти, за да приемат хладилника. Малки хладилници ще има в мобилните екипи, кабинетите на общопрактикуващите лекари, линейки, лекарски кабинети в училищата и т.н. До края на годината ще сме готови с договорите за доставка на хладилници, а в началото на следващата година те ще бъдат доставени“, категоричен е министърът на здравеопазването.

По повод подготовката за парламентарните избори, които президентът насрочи за 28 март, проф. Ангелов увери, че повече от 2 месеца работи екип, който е под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев. Този екип ще изработи цялата логистика на изборите, а здравното министерство е ангажирано с указанията за противоепидемичните мерки.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още