Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелов на срещата с танцовите школи: Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве

Общество

Ангелов на срещата с танцовите школи: Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве

Ангелов на срещата с танцовите школи: Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве - Tribune.bg
Снимка:

Най-важното за мен е опазването живота и здравето на всеки човек, каза още министърът

„Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве. Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание COVID-19”. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който прие на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. На разговорите присъства и министърът на културата Боил Банов. Министър Ангелов обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички противоепидемични мерки се случва след задълбочен анализ на заболяемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, а целта е единствено опазване здравето на хората. При спад на заболяемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. Ще се действа и в обратна посока – при ново увеличаване на заболелите, мерките ще се затягат, подчерта още здравният министър.

„Вие чукате на отворена врата. Винаги съм готов за диалог, защото дълбоко вярвам, че културата и изкуството са това, което спасява човешкия дух. Знам, че не може всички да са доволни от въведените мерки, но няма да спра да търся консенсуса, защото само заедно и с разбиране за спазване на мерките, ще можем да спечелим битката с COVID-19”, допълни министър Ангелов.

В края на срещата, участниците в нея определиха разговора като конструктивен и се обединиха около тезата, че диалогът между тях трябва да продължи, за да се намерят най-правилните решения за всички. Министърът на културата Боил Банов покани представителите на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ още на 26-ти януари, за да обсъдят параметрите по бъдеща програма в подкрепа на танцовите школи.


Коментари (3)

Габи Мен като българка ме е срам да гледам как от месеци тези висококвалифицирани, изцедени от работа лекари, най-ерудираната и хуманна прослойка на обществото се молят и увещават като малки деца някакви невежи, неразбрани и неблагодарни същества. Постоянно едни или други протестиращи са в центъра на вселената. Разбрах, че приоритетът на една част от българите е да печели пари. Да печели ако ще светът да се срива, да печели докато други умират, може и те самите да умрат, но няма значение щом се е случило докато са печелили пари. Това е смисълът на живота.
16.01.2021 16:57 / Отговор
ФИЛИП ГЕОРГИЕВ KОЙ ПЕЧЕЛИ ПАРИ?!?! САМО ЗА ПАРИ МИСЛЯТ ПОМИЯРИТЕ-ШЕФОВЕ НА КЛИНИКИ С 5 ЦИФРЕНИ ЗАПЛАТАТИ. БСЛТООВЦИ, НАЧЕВЦИ, АНГЕЛОВЦИ, МУТАФЧИЙСКИ НЕ СЕ ГРИЖАТ ЗС ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, НЕ ИМ ПУКА ЗА ТЯХ. ТЕ СЕ ГРИЖАТ ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ТОВА ЛИЖАТ ПОДМЕТКИТЕ НА БАЯ ВИ ГАНЯ. ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА СЕ ГРИЖАТ МАДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЪС ЗАПЛАТАТИ ПОД 1000 ЛЕВА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ СЪС ЗАПЛАТАТИ ПОД 1800.
16.01.2021 21:21
Гадния трол- психар. Ти да не си Тошко Йорданов? Шегувам се, знам кой си. Да не им разписваш ти фишовете да знаеш колко взимат? Разчитате на традиционната българска завист и ненавист към хората, които печелят пари затова пускате такива гнусотийки, друго не можахте да измислите срещу тази свестни и достойни хора. Стани шеф на клиника и взимай и шестцифрена сума, ако можеш, но си некадърен и ставаш само за помийни задачи.
16.01.2021 21:46

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати