Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелов: Най-засегнати от коронавируса са лицата в млада възраст

Общество

Ангелов: Най-засегнати от коронавируса са лицата в млада възраст

Снимка:

Успешно контролираме разпространението на заразата, посочи здравният министър

Най-засегнати от новия коронавирус са лицата в млада възраст от 15 до 19г. и от 10 до 14г., посочи на парламентарен контрол здравният министър Костадин Ангелов. Той обясни, че при тях COVID може да протече асимптомно и затова е издал заповед за онлайн обучение.

„Мярката цели забавяне на пандемията, за да се намали заразяването на педагогическия персонал и техните близки. Преустановяването на учебния процес и досега е прилагана при сезонния грип“, изтъкна здравният министър пред депутатите в отговор на социалиста проф. Георги Михайлов, който съпостави практиката у нас с тази в големите европейски страни, където гимназистите продължават с присъственото си обучение.

В тази връзка министърът на здравеопазването защити решението си с факта, че в страната е регистриран подем в заболяемостта сред учениците в гимназиален и в прогимназиален курс.

Костадин Ангелов обясни, че към датата на издаване на заповедта му, с която се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап на образование - 27 октомври, епидемичната обстановка у нас, се е характеризирала с непрекъснато нарастващи показатели за епидемично разпространение.

„Успешно контролираме разпространението на заразата“, подчерта министър Ангелов като припомни въведените временни противоепидемични мерки – носене на маски и нуждата от придружител на лица под 18г., за да посещават търговските центрове. Той се ангажира при промяна на епидемичната обстановка да ги допълват или променя, за да се овладява епидемичното разпространение на заразата с оглед защита на здравето на населението.  

 

 


Коментари (1)

Stefan *
Съдбата послушните води, а непокорните влачи.
13.11.2020 15:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още