Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелов: Осигурени са 10 допълнителни коли за извозване на пациенти с коронавирус в София

Общество

Ангелов: Осигурени са 10 допълнителни коли за извозване на пациенти с коронавирус в София

Снимка:

Спешните екипи ще бъдат увеличени с 50%

По разпореждане на премиера са осигурени 10 допълнителни коли за извозване на пациенти с коронавирус в София, съобщи на брифинг министърът на здравеопазването д-р Костадин Ангелов.

„Дневно дежурят 25 коли в столицата. От днес с новите 10 коли спешните екипи ще бъдат увеличени с 50%“, разясни здравният министър.

Той изрази надежда, че занапред няма да има проблем с извозването на пациенти с коронавирус от дома им до болниците. 17 оборудвани нови линейки ще получи област София-град до края на седмицата.

Започват и проверки в лабораториите за PCR. Причината е в забавяне на резултати. 

„Натъкваме се на примери за качване на резултати след ден-два или три. Голяма част от причината за увеличения брой случаи във вторник – утре, ще се дължи именно на некачени резултати от лабораториите”, коментира още министърът.

„Цялата сила на закона ще бъде приложена", закани се министърът. Здравният министър призна, че има и проблем с качването на резултатите от изследванията в информационната система. По думите му той е разпоредил на Агенция „Медицински надзор“ да влязат във всички частни и държавни лаборатории, за да се види какъв е проблемът с качването на резултатите. 

"На територията на България има около 40 000 легла за активно лечение на пациенти в болниците. На територията на София имаме 12 000 за активно лечение. 10% от тях са за лечение на коронавирус и това прави 1200 легла. До момента са разкрити 700. Усилията ни са насочени да се разкрият всички необходими легла", уточни здравният министър.

Д-р Костадин Ангелов отрече „да е размахвал пръст на колегите си“ и обясни, че тръгва на проверки по болниците, за да може да се изпълни капацитета и да бъдат разкрити всички 1200 необходими легла.

Той отказа да коментира здравословното положение на премиера Бойко Борисов и на лидера на опозицията Корнелия Нинова, тъй като това е лична информация.  


Коментари (1)

Тиква с каскет Абе майната им на болниците и линейките.
Важното е чекмеджето на Тиквата да винаги пълно за да може да налива милиарди за турския поток на Путин
02.11.2020 17:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още