Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелов: Ваксините пътуват към България

Общество

Ангелов: Ваксините пътуват към България

Снимка:

Има вероятност и аз да съм първият ваксиниран българин, каза здравният министър

Ваксините пътуват към България, идват на 25-ти вечерта или на 26-ти сутринта минават българската граница. На 27 декември ще е първият ваксиниран у нас. Има вероятност и аз да съм първият ваксиниран българин, това ще се реши предния ден от ваксинационния щаб. Това заяви пред бТВ здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Ваксинирането е пътят към победата на това заболяване. Всички ваксини достъпни за европейските граждани, ще дойдат в България във времето, когато те ще пристигнат и в Европа. Българските граждани ще имат достъп до същите ваксини, какъвто достъп имат и европейските граждани, подчерта Ангелов.

Започваме с фазите – първа фаза обхваща лекарите в болниците, фармацевтите, тези на първа линия, стоматолозите. Започваме ваксинацията в лечебните заведения, след това в РЗИ, мобилни кабинети. Моят ангажимент е всеки едни българин, който е заявил желание да се ваксинира, до него да достигне ваксината. Когато започнем ваксинирането извън първа фаза, ще започне организацията така, че всяка една институция, попадаща в обхвата на фазата за ваксинирането да събере желаещите хора да се ваксинират. Ще кажем и какъв ще е редът и мястото за ваксиниране, каза още Ангелов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още