Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: Българите не сме зверове, изнасилвачи и мародери. Нека спекулативните твърдения от сръбска страна да спрат!

Общество

ВМРО: Българите не сме зверове, изнасилвачи и мародери. Нека спекулативните твърдения от сръбска страна да спрат!

ВМРО: Българите не сме зверове, изнасилвачи и мародери. Нека спекулативните твърдения от сръбска страна да спрат! - Tribune.bg
Снимка:

Напълно подкрепяме действията, предприети от МВнР след поредната провокация. Ние от ВМРО помним, заявява Юлиан Ангелов

„Българите не сме зверове, изнасилвачи и мародери. Нека спекулативните твърдения от сръбска страна да спрат! Напълно подкрепяме действията, предприети от МВнР след поредната провокация“ . Това послание отправи от своя Фейсбук профил организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов към съседите ни в Сърбия. А поводът е изказване в телевизионно предаване на проф. Драган Симеунович, който е и.д. директор на Агенцията по национална сигурност в Белград. 

„Ние от ВМРО остро реагираме срещу тенденциозното разпространяване на лъжи, насаждане на омраза към България и българския народ“, допълва той.

В предаването Симеунович обяснява, че българите са известни със своите зверства, които са извършили, където и да стъпят по земята. Те имаха и отряд за изнасилвания. Масова практика е да набиват децата на байонетите от пушките и да изнасилват жените пред очите на близките им, казва още сръбският професор.

„Това по никакъв начин не помага за евроинтеграцията на Сърбия, камо ли за добросъседството между Р България и Р Сърбия. Всичките тиражирани лъжи и насжданата омраза срещу българите от страна на професора и и.д. директор на Агенцията по национална сигурност, могат да се отнасят и са освидетелствани като действия, които са извършвали сръбски войници и сръбска администрация в Македония, Поморавието и Западните покрайнини. Симеунович определя като голям сръбски герой Коста Печанац, който избива десетки цивилни българи в Босилеград през 1917 г.

Най-бърза справка може да се направи при прочитането на книгата на френския журналист Анри Пози „Войната се връща“, който е очевидец на всички зверства и тормоз над българите от страна на сръбската администрация в Македония“, посочва Юлиан Ангелов.

„Изцяло подкрепяме реакцията на българското външно министерство и очакваме официална позиция от страна на Р Сърбия по този казус“, подчертава организационният секретар на ВМРО.                                                                               


Коментари (2)

Хм... Вие от ВМРО продължавайте да гледате в пъпа си. Пропуснахте шанса си за сформиране на консервативен блок у нас. Вие бяхте да тук.
05.02.2021 19:15 / Отговор
ха ха сръбските боклуци някъде къмто 3000год.може да влезнат в ЕС.а великия герой МАКЕДОН някъде към 5000год. слрд ХРИСТА
05.02.2021 23:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още