Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Анонимен сигнал е причина за проверките в столичната болница по онкология, каза бившият ѝ директор

Общество

Анонимен сигнал е причина за проверките в столичната болница по онкология, каза бившият ѝ директор

Анонимен сигнал е причина за проверките в столичната болница по онкология, каза бившият ѝ директор - Tribune.bg
Снимка:

Той обяви, че ще си търси правата в съда

Причината за проверките в столичната болница по онкология е анонимен сигнал, каза д-р Стефан Константинов, цитиран в БТА. Преди  дни той беше освободен от директорския пост на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология. В съобщение вчера от Министерството на здравеопазването посочиха, че по време на проверки, извършени от звено „Вътрешен одит“ към министерството и от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ са констатирани нарушения и за временно изпълняващия длъжността директор на лечебното заведение - до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев.

През 2017 г. поех болницата, която беше с дългове, а миналата година тя завърши с над половин милион лева печалба. Няма просрочени задължения към днешна дата, въпреки високите цени на консумативите, каза още д-р Константинов. През всички години заплатите са се повишавали. Пациентите на болницата не са намалели, като през миналата година са били изписани над 12 хиляди болни, посочи още той. Инвестициите, които сме правили през миналата година, са близо един милион лева собствени средства. За пет години няма нито един уволнен, назначени са доста млади хора.

На 2 февруари тази година получихме писмо, че заради сигнал започва проверка от звеното „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването. През април по същия сигнал започна проверка и на Изпълнителна агенция „Медицински одит“, посочи още той и допълни, че болницата е проверявана и от полиция, прокуратура и др.

„Администрацията се занимава с глупости, иска да бъде бухалка, кому е нужно всичко това? Коя болница се избира, че е лоша. Как така се реши, че точно ние сме проблемът в българското здравеопазване, има болници, затънали до гуша. Това не е политика. Това е разчистване на сметки и кокошкарска работа. Каква политика има ти да си подал оставка и в последния момента да тръгнеш да правиш, няма ясни критерии. Аз ще проверя дали са им издържани аргументите и бих си търсил правата в съда“, коментира д-р Константинов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати