Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Антикорупционната комисия получи етаж на столичния бул. „Витоша“

Общество

Антикорупционната комисия получи етаж на столичния бул. „Витоша“

Антикорупционната комисия получи етаж на столичния бул. Витоша - Tribune.bg
Снимка:

По решение на Министерския съвет имот - частна държавна собственост, управляван от Агенция „Митници“, става публична държавна собственост. Той се намира на бул. „Ришки проход“ № 54 в гр. Шумен и представлява терен с площ 5575 кв. м и три сгради в него. Имотът се използва от Агенцията по предназначение и е придобил характер на публична държавна собственост.

На Комисията за противодействие на корупцията се предоставя управлението върху имоти - публична държавна собственост в гр. София. Те представляват пет самостоятелни обекта с предназначение за офис, разположени на четвъртия етаж в сграда на бул. „Витоша“ № 6 в район „Триадица“. Поради отпаднала необходимост управлението им се отнема от Областната администрация на Софийска област.

Правителството прие решение за обявяване на имот-частна държавна собственост за имот-публична държавна собственост. Предмет на Решението е имот, намиращ се в област Стара Загора, община Стара Загора, гр. Стара Загора, с предназначение, свързано непосредствено с отбраната. Обектът е придобил качества на имот-публична държавна собственост, поради което, на основание чл. 6, ал. 2 от Закона за държавната собственост и чл. 5, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост е прието решението на Министерския съвет.

Министерският съвет реши също да бъдат преобразувани имоти - публична държавна собственост в имоти - частна държавна собственост и даде съгласие за апортиране на имотите при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи. Имотите се намират в област София, община Столична, гр. София, район Триадица, ул. „Алабин“ № 16 - 20. Със същото решение се обявява имот частна държавна собственост, намиращ се в област София, Столична община, гр. София, район Оборище, ул. „Париж“ № 11 А, за имот - публична държавна собственост и се предоставя съгласно реда на чл. 15., ал. 6 от Закона за държавна собственост.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати