Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Анулират резервации за 8 декември, но къщи за гости заобикалят мерките

Общество

Анулират резервации за 8 декември, но къщи за гости заобикалят мерките

Започват проверки, посочи министър Николова

Клиенти масово анулират резервациите си за 8 декември, но някои къщи за гости заобикалят ограниченията, които изискват събиране на до 15 души на частни тържества, твърди проверка на Нова тв. Журналист се обажда на около 10 къщи и се опитва да резервира обекта за компанията от 22-ма души. В някои къщи отклоняват предложенията, но в други обясняват, че проверки няма да има. Ако все пак дойдат проверяващи, 7 души от компанията незабелязано трябва да напуснат и после да се върнат. Министърът на туризма Мариана Николова се включи в предаването, за да уточни, че започват проверки.

„Изразявам своето възмущение и недоумение към някои икономически субекти, които са решили да погазят законите на страната. Никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила”, изтъкна Николова. Министърът увери, че ако при проверките бъдат констатирани нарушения, обектите ще бъдат затворени до края на сезона и ще понесат цялата строгост на закона.

„Ще сезирам и министъра на вътрешните работи още днес. Ще бъда безкомпромисна спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение само на един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели”, допълни още министърът на туризма.

Ако при проверките се стигне до заключена врата и недопускане на инспектиращите, ще се търси съдействие от органите на реда.

Към момента е ясно, че големите хотели почти няма да могат да посрещат гости за студентския празник. Затова резервациите се изместват към малки хотели и къщи за гости, където правилата се спазват по трудно, казват туроператори. По тяхна информация резервациите намаляват и за Нова година, а някои от хотелите вече затварят заради неяснотата. Всичко зависи до голяма степен и от това дали на заведенията ще е позволено да работят за Коледа и Нова година, обясняват собственици.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още