Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АПИ и МВР на крак заради застудяването и снеговалежите

Общество

АПИ и МВР на крак заради застудяването и снеговалежите

АПИ и МВР на крак заради застудяването и снеговалежите - Tribune.bg
Снимка:

200 машини обработват превантивно терените

Ситуацията в страната се очаква да стане тежка. Затова призоваваме гражданите да предприемат пътувания съобразно необходимостта, а когато се пътува, да са оборудвани за зимни условия. Това казаха на извънреден брифинг вътрешният министър Христо Терзийски, който заедно с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски във връзка с усложняващата се пътна обстановка у нас.

„200 машини обработват превантивно терените. Обстановката се усложнява - на места вали дъжд, като се очаква валежите да преминат в сняг. Единственият затворен участък за движение е проходът „Петрохан“. Машините са на терен, има и допълнително машини при усложняване на ситуацията“, увери шефът на АПИ.

Най-рисковите райони са планинските -  Рила, Родопите и Стара планина. Има ограничения единствено на прохода Троян-Кърнаре за МПС над 12 тона, уточни още Терзийски.

Екипите на Пътна полиция, пожарна, Охранителна полиция, всички са в готовност за реакция там, където има път, който е с условия за ПТП, колегите ще работят с включени светлинни сигнали, каза вътрешният министър Христо Терзийски. Ще се включи и пожарната ако трябва за отстраняване на паднали дървета. Горските служби също работят, каза Терзийски. Действаме, за да не допуснем тежки инциденти. Казваме, че обичаме да не изпълняваме указанията на органите, но призоваваме гражданите да са внимателни на пътя. Очакваме снеговалежи и в Североизточна България, там е затруднено почистването, добави още Терзийски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати