Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АПИ: Няма достатъчно пари за ремонти на пътища

Общество

АПИ: Няма достатъчно пари за ремонти на пътища

АПИ: Няма достатъчно пари за ремонти на пътища - Tribune.bg
Снимка:

Няма достатъчно пари за ремонти на пътищата. Средствата, които се заделят за пътища - ремонти и ново строителство, са крайно недостатъчни. Това заяви пред БНТ председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев.

Минчев смята, че това, което се заделя за пътища в последните 15 години, е в пъти по-малко от необходимите средства.

Той увери, че до края на месец юли ще бъде готова и пусната отсечката между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“. Според Минчев ремонтът се е забавил по три причини: организационни, неспазване на технологиите и метеорологичните условия. Сумата за реконструкцията е 90 милиона, те ще са за сметка на изпълнителя.

Председателят на АПИ обясни, че гаранцията на такъв тип ремонти е 2 години, но може да бъде договорена и по-голяма в зависимост от нормативната база. По думите му след Стара Загора в посока Бургас също ще се прави подобен ремонт. Очаква се това да се случи догодина.

Минчев коментира и ситуацията с ремонтите на магистрала „Хемус“. За тунел „Витиня“ той заяви, че проблемът се касае като се започне от самото изграждане и се мине през поддръжката. Той допълни, че от конструктивна гледна точка към момента няма притеснения, но тунелите непрекъснато ще изискват постоянни грижи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети финасиране
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети