Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АПИ с предупреждение за снеговалежи утре

Общество

АПИ с предупреждение за снеговалежи утре

Снимка:

От АПИ предупреждават шофьорите за сняг в Северна и Западна България във вторник. Очаква се да има и силен вятър и дъжд, който в планинските райони ще преминава в сняг.

Областните пътни управления са в готовност за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за заледявания по усойните места, уточняват от АПИ.

Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата, пишат от агенцията. 

Оттам посочват, че приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.  


Топ новини

виж още

Актуална тема