Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АПИ: За Коледните празници шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост

Общество

АПИ: За Коледните празници шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост

АПИ: За Коледните празници шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост - Tribune.bg
Снимка:

В пиковите часове е възможно да има по-бавно придвижване в района на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“

За предстоящите Коледни празници, когато много хора ще тръгнат на път, Агенция „Пътна инфраструктура“/АПИ/ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

"Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата", съветват от АПИ.

В пиковите часове, когато трафикът е най-интензивен, е възможно на магистрала „Хемус“, в района на тунел „Витиня“, да има по-бавно придвижване. Движението в тръбата за Варна е двупосочно, поради ремонт на тръбата за София. Там е единственото ограничение на магистрала заради продължаващи строителни работи.

Макар прогнозата на метеоролозите за следващите дни да е за хубаво за зимата време, на 26 и 27 декември се очаква в Северна и Северозападна България дъждът да премине в сняг.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати