Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Армия и огнеборци се опитват да овладеят разгорелия се отново пожар край Сандански

Общество

Армия и огнеборци се опитват да овладеят разгорелия се отново пожар край Сандански

Снимка:

Борбата с огъня не е спирала и през нощта

Огънят в санданското село Петрово се разгоря отново. Пожарът вече е обхванал около 300 дка. Ситуацията остава тежка. В момента на място са горски служители, пожарникари и военна техника. Няма опасност за хората в района.

През нощта на място също е имало дежурни екипи. На по-късен етап община Сандански има готовност да организира и доброволци, които обаче трябва да бъдат добре екипирани.

От Министерството на отбраната съобщиха, че от 5.00 ч. тази сутрин 37 военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за гасене на пожари от Трети механизиран батальон - Благоевград от състава на Бригадното командване са се включили в гасенето на големия горски пожар край село Петрово.

Прокуратурата разследва смъртта на двамата служители в горското стопанство, загинали при пожара край Сандански

В същото време пред бТВ братът на загиналия 34-годишен горски служител Антон Гръбчев заяви, че той е трябвало днес да даде годежен пръстен на приятелката си и да й предложи брак.

Той обеща, че ще търси възмездие по съдебен път, за да има възмездие за загиналия член на семейството, за да може да няма повече такива трагедии.

Иван Гръбчев заяви, че горските не са били обучени, за да са в пожара, както и че не са имали оборудване. Той 

поясни, че звеното на горските в Петрич е било повече надзорна група, отколкото да действат при пожари, но не знае защо са се озовали в огнената стихия.

Вторият загинал в пожара край Петрово -  48-годишният Валери Димитров. Приятелите му го описват като всеотдаен, отговорен и човек с голям опит. Те определиха смъртта му за нелепа.

Според близките на служителя той е бил изненадан от нещо непредвидено и затова се е случила трагедията. Те призоваха и да се помисли за защитно облекло за горските служители, които наравно се борят с огнените стихии заедно с пожарникарите.  

Ден на траур в Петрич и Кресна в памет на загиналите двама горски служители

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още