Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Арт галерия Вежди показва живопис на Георги Трифонов

Общество

Арт галерия Вежди показва живопис на Георги Трифонов

Арт галерия Вежди показва живопис на Георги Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

Новата експозиция в Арт галерия Вежди представя живопис на големия български художник Георги Трифонов /1947 – 2011г./ Изложбата ще бъде открита на 2 юни /четвъртък/ в 18 часа.

В модерното VIP  арт пространство са подредени 23 творби на Георги Трифонов, създадени в различни периоди от живота му. За първи път се показва и една ценна негова керамика. Посетителите ще могат да видят някои от най-известните творби на художника като например „Портрет на Янко Димов“, „Апостолите на България“, „Пейзаж в жълто“, „Гергьовден“, „Реквием“ и др. Дългогодишно близко приятелство свързваше Вежди Рашидов с Георги Трифонов, подчертват от галерията.

Ето как Рашидов отговаря на въпроса „Кой е Георги Трифонов?“:

„Един от най-добрите майстори на рисунката на  ХХ-ти век. Перфектен колорист. Превъзходен поет. Човек, изтъкан от нежност, чувствителност и всеотдайност към творчеството. Творец, който още приживе остави своя почерк в съвременното изкуство.

Автор, чиято звезда ще свети все по-ярко в бъдещето и в историята на българската култура. Художник, оставил  своя исторически знак завинаги. А на нас, живите, той просто ще ни липсва…“


Топ новини

виж още
Актуална тема