Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Арт галерия Вежди представя изложбата „Две поколения“ на Нина Русева и Иван Русев

Общество

Арт галерия Вежди представя изложбата „Две поколения“ на Нина Русева и Иван Русев

Арт галерия Вежди представя изложбата Две поколения на Нина Русева и Иван Русев - Tribune.bg
Снимка:

Арт галерия Вежди представя изложба живопис и скулптура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“. Баща и дъщеря показват във вип арт пространството на ул. „Симеоновско шосе“ 97 к в столицата някои от новите си творби. Експозицията ще бъде открита на 28 септември /сряда/ в 18 часа. Младата художничка Нина Русева се представя с 19 живописни творби под надслов „Лодките“, а скулпторът Иван Русев – с 6 произведения от серията „Храмове“.

Арт галерия ВеждиАрт галерия Вежди

Арт галерия ВеждиАрт галерия Вежди

Арт галерия Вежди е впечатляващо пространство за представяне на изявени творци и за подкрепа на млади таланти. За по-малко от година от откриването й досега тук бяха показани експозиции с творби на някои от най-известните български художници.

Арт галерия ВеждиАрт галерия Вежди

Арт галерия ВеждиАрт галерия Вежди

Нина Русева е талантлива  българска художничка, с ярък и запомнящ се стил.  Нейните картини са вдъхновяващи, със силни и чисти тонове, цветът в тях е не просто изразно средство, а своеобразна философия за живота.

Завършила е специалност „Живопис в Националната художествена академия. Доктор е по изкуствознание и изобразителни изкуства в НХА и хоноруван преподавател в академията. Реализирала е много свои самостоятелни изложби, както и участия в общи и колективни представителни експозиции на българското изкуство в страната и чужбина.

Отличена е с ценни награди, между които за млад автор от Столична община, район  «Изгрев» и СБХ; Министерство на културата. Нейни творби се намират в  колекциите на ЕП, СГХГ, в галерии в България и в чужбина.

Иван Русев е скулпторът, за когото казват, че кара камъка да говори и да го превръща в завладяващо изкуство, подвластно на хармонията и разума.

Роден е през 1954 година, завършил е специалност „Скулптура“ в Националната художествена академия. Реализирал е много свои самостоятелни изложби, както и участия в представителни експозиции на българското изкуство в страната и чужбина. Автор е на серията скулптури в Южен парк – „Богове на медицината“ и паметника „Махатма Ганди“, както и на „Мраморния  град на изкуствата“, Скулптурен парк Илинденци“. Той е един от основателите на фондация „Арт Център Илинденци“. Носител е на Национална награда за скулптура на името на Академик Иван Лазаров - 2021.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати