Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Асоциацията на заведенията и туристическия бизнес със сигнал до прокуратурата срещу министър Зарица Динкова

Общество

Асоциацията на заведенията и туристическия бизнес със сигнал до прокуратурата срещу министър Зарица Динкова

Асоциацията на заведенията и туристическия бизнес със сигнал до прокуратурата срещу министър Зарица Динкова - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Българската асоциация на заведенията и председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) Ричард Алибегов заяви в интервю пред TravelNews, че подготвят сигнал до прокуратурата срещу министъра на туризма Зарица Динкова.

„Министерството на туризма раздава страшно много пари и ние сме започнали наши проучвания. Събираме информация как и на кои асоциации се дават пари, къде отиват средствата за реклама и как се изразходват“, каза Алибегов. Всичко, което съберем, ще бъде предадено на прокуратурата, подчерта той.

„Има изключително много сигнали за нередности, дори ни търсят хора вътре от самото министерство. Нека съберем достатъчно информация и ще съобщим на медиите и ще подадем сигнал“, коментира още Ричард Алибегов.

Няколко големи сдружения в туризма вече обявиха, че не подкрепят оставането на Зарица Динкова като министър на туризма при ротацията.

„В последните 9 месеца от наша гледна точка абсолютно нищо не се промени. Тя продължава да разделя бранша и продължава да кани на срещи удобни на нея организации. Ако наблюдавате пътуванията на министър Динкова, можете да видите, че навсякъде по изложенията ходят с нея едни и същи хора, с което малко или много тя си купува тази неистова подкрепа от последните 3 месеца. До момента можем да кажем, че нямаме никакъв министър на туризма“, каза Ричард Алибегов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати