Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Атлантическият съвет: Зад отказа на Радев да назначи Даниел Митов за посланик прозира „дългата ръка“ на Кремъл

Общество

Атлантическият съвет: Зад отказа на Радев да назначи Даниел Митов за посланик прозира „дългата ръка“ на Кремъл

Снимка:

Зад отказа на президента Радев да назначи Даниел Митов-бивш външен министър - за посланик отново се вижда задкулисната намеса и „дългата ръка“ на Кремъл, който не желае да се изграждат силни и трайни евроатлантически връзки между България и Румъния. Това пишат в позиция от Атлантическият съвет на България. Според тях обаче е много вероятно да стане като в народната поговорка и Румен Радев „вместо да избоде очите, да изпише веждите“на Даниел Митов. От Атлантическият съвет подчертват, че не за първи път президента Румен Радев работи срещу интересите на България като блокира предложение за назначаване или избор на Митов.

“Помним, че още по време на неговия служебен кабинет в началото на 2017 г., Румен Радев блокира предложението на служебния премиер Огнян Герджиков г-н Даниел Митов да бъде предложен от България за поста генерален секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/. Въпреки изключително благоприятните в този момент международни условия да имаме избран българин на висок и много важен дипломатически пост, политическите ангажименти и пристрастия у Радев надделяха над националния интерес.

Сега отново Румен Радев пречи не толкова на Даниел Митов, колкото на България тя да има в Румъния посланик с ярки и последователни  евроатлантически позиции и то с голям опит, информация и контакти като ексминистър на външните работи. В тези политически действия на Румен Радев  отново съзираме задкулисната намеса и "дългата ръка" на Кремъл, който не желае да се изграждат силни и трайни евроатлантически връзки между България и Румъния. Не е тайна, че Москва се бои от засилване на югоизточното крило на НАТО, който тя счита за  стратегически противник на Русия.

Но много вероятно е да стане като в народната поговорка и Румен Радев "вместо да избоде очите, да изпише веждите" на Даниел Митов. След няколко месеца в България ще се проведат парламентарни избори и ще бъде съставено ново правителство. Ние вярваме, че в следващия български парламент ще има ярко изразено евроатлантическо мнозинство и то ще излъчи такова евроатлантическо правителство в което достойно място ще заеме нашия колега Даниел Митов.

Основанието да мислим така се крие и в политиката която очакваме да води новоизбрания американски президент Джо Байдън. Тя ще бъде към засилване на трансатлантическите връзки между ЕС и САЩ и в издигането на по-високо ниво на  политико-военното сътрудничество  между страните-членки на НАТО в Черноморския регион. Тази политика неминуемо ще окаже положително влияние както в България, така и в Румъния и може да се реализира само от хора с позиции и опит като Даниел Митов“, пише още в позицията на Атлантическия съвет .  


Коментари (9)

кесо Пълна подкрепа за Даниел Митов!
17.11.2020 20:58 / Отговор
ЧЕРНИЯТ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ НАПРАВИ ЧЕРЕН ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ........ БЕЗ ДА ИМА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ..
КАКВО ЛИ ЩЕШЕ ДА Е С НЕГОВО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО?
ТРЯБВА ДА СМЕ БЛАГОДАРНИ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, ЧЕ СЕ СПАСИХМЕ ОТ ТАКЪВ ВАРИАНТ.........
17.11.2020 23:22
Путинката награждава агенти на ДС! ЛИЛИЯ РАЙЧЕВА ТОДОРОВА-КОЛАРОВА, агент "Сандра" - "Разходен документ, отчетен от ръководил я щатен служител, документи от ръководил я щатен служител, съдържащи се в неархивирано в НРС литерно дело с рег. № 8697 "Контингент български граждани в САЩ", том 1; в неархивирано литерно дело с рег. № 12875 "Прогноза" се съдържа "План относно работата на резидентурата в Ню Йорк по ОАП "Прогноза" през 1982 г.", в който е записано: "Да продължи използването на СС "Сандра" за подаване на наводки и изучаване на лица от обекта, срок: постоянен, отг.: Точев". В личното дело Ф7, а.е. 665, том 1 се съдържат оценки за работата на ст. лейт. Георги Деничин в периода от 01.09.1981 г. до 24.12.1983 г., в които е описано използването на СС "Сандра" в ОАП "Прогноза" и ОАП "Школа", с помощта на която са придобити данни за местни и чужди граждани в САЩ. В работното дело Ф7, а.е. 665, томове 3, 4, 5 и 6 на ст. лейт. Георги Деничин се съдържат справки за работата му със СС "Сандра"."
17.11.2020 21:17 / Отговор
Путинката награждава агенти на ДС! ДАНИЕЛА ДАНАИЛОВА КЪНЕВА, агент "Искра" - "Разходни документи, отчетени от ръководили я щатни служители, документи от ръководили я щатни служители, съдържащи се в лично и в работно дело Ф1, а.е. 2681; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр. и обр. 3."

МИЛЕН ТОДОРОВ ГЕТОВ, агент "Тодор" - "Собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество; документи от ръководилия го щатен служител; картони – обр. 4 – 2 бр.; лично дело IА-5567"
17.11.2020 21:18
Bad Co Къде можеш да сравняваш по интелект тъпият праволинеен Фатмак с интелекта на Даниел Митов? Дори и Румен Петков се беше изказал , че това е човек ,който го очаква изключителна дипломатическа кариера! Но изглежда Фигурантът не може и да пръдне без разрешението на ДС-дебилите, настанали се в Президентството и оная ,дето коленичеше на руския поп! С какви ли далавери го държат изкъсо?
17.11.2020 21:57 / Отговор
Тодорова Защо не кажете нещо "интелектуално" за Митов
17.11.2020 22:48
До Тодорова:Митов не пръдна нито веднъж..................... за разлика от лъжеца, който пък не спря поне веднъж............
17.11.2020 23:26
Отговор Не се разбра какво "интелектуално" търсиш. Явно въобще не си му чувала интервютата. Но виж за Фатмашкото и първосигналното у Радев, избуява до невероятно висоти! Даже и червените бабички разбраха ,че от този и цървул не става, камо ли политик!
17.11.2020 23:29
СДС Подкрепям това за Радев. Той е фатмак с генералски пагони . Типичен продукт на соц.школото-фиксиран ,амбициозен зубрач. Той зубри и най-простите си изказвания. Той заеква и прекъсва като бавноразвиващ,защото се стреми да не забрави стихчето. Когато свърши тръгва ннезапно
20.11.2020 04:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още