Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Август идва с температури от 13 до 43 градуса

Общество

Август идва с температури от 13 до 43 градуса

Август идва с температури от 13 до 43 градуса - Tribune.bg
Снимка:

Над нормата ще бъдат средните температури през август. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 13° и 18°, а най-високите – между 38° и 43°.

Много по-високи от обичайните ще бъдат температурите през първото десетдневие, особено през първите дни, когато дневните на места в низините ще надхвърлят 40°, а и минималните ще са над 20°. Впоследствие ще се понижат, но, с голяма вероятност, до края на месеца ще останат над климатичните норми.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през месеца ще е под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.

През повечето дни от август времето ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и краткотрайни. По-голяма е вероятността за такъв тип валежи има около 5-и, към 7-8-и, 10-и, 12-и, към 14-15-и, към 19-20-и, към 25-26-и и в края на месеца.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати