Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Аврамова: Ремонтът на отсечка от АМ „Тракия“ е 89 млн. лв., а не 60, защото трасето е по-голямо

Общество

Аврамова: Ремонтът на отсечка от АМ „Тракия“ е 89 млн. лв., а не 60, защото трасето е по-голямо

Аврамова: Ремонтът на отсечка от АМ Тракия е 89 млн. лв., а не 60, защото трасето е по-голямо - Tribune.bg
Снимка:

През 2019г. са обследвани само 40 км

Ремонтът на отсечка от АМ „Тракия“ е 89 млн. лв., а не 60, защото трасето е по-голямо с 12 км, обяви на парламентарен контрол регионалният министър Петя Аврамова.

„Разликата в обявената стойност на ремонта идва от това, че през 2019 г. прогнозна стойност от 60 млн. лв. е била на база обследване на 40 км от трасето от експерти от Института по пътища и мостове. Стойността от 89 млн. лв. е вече за ремонт на 52 км от магистралата, тоест с 12 км повече, и е получена на база на реални цени по сключените договори“, уточни пред депутатите министър Аврамова.

От отговора ѝ стана ясно, че 89 млн. лв. ще струва ремонтът на 52 км от АМ „Тракия“ в участъка Чирпан - Стара Загора в посока Бургас. Ремонтните дейности на първите 12 км от 156-и км след пътен възел „Белозем“ до 168-и км преди пътен възел „Оризово“ са започнали в началото на октомври. Предвидено е те да приключат в края на месеца или началото на следващия.  След това ще бъдат ремонтирани и оставащите 40 км от „Оризово“ до Стара Загора.

„Дейностите, които включват монтаж на ограничителни системи, производство и монтаж на пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка, които са включени в общата стойност за завършване на строително-ремонтните дейности, ще бъдат изпълнени от фирми, които имат сключени договори с АПИ по процедура по Закона за обществените процедури“, посочи министър Аврамова. Тя припомни, че ремонтът се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което АПИ има договор след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки.

Гаранционният срок на ремонтните дейности е три години от датата на гаранционния протокол, допълни регионалният министър.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема