Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Автобусните превозвачи подкрепиха СДВР за възстановяването на нормалното функциониране на столицата

Общество

Автобусните превозвачи подкрепиха СДВР за възстановяването на нормалното функциониране на столицата

Автобусните превозвачи подкрепиха СДВР за възстановяването на нормалното функциониране на столицата - Tribune.bg
Снимка:

От Конфедерацията на автобусните превозвачи излязоха с позиция във връзка с протестите, които блокират движението и възпрепятстват нормалното протичане на тяхната работа.

„От конфедерацията на автобусните превозвачи заявяваме, че както нашата организация е получавала широка обществена подкрепа за организираните от нас събития, така и ние подкрепяме всеки справедлив протест, провеждан в рамките на закона. За наше съжаление в последните дни станахме свидетели на действия от граждани, участващи на страната на протестиращите, които прескочиха границата на закона и ограничиха права на граждани, и сериозно ни възпрепятстваха да изпълняваме нашите обществени ангажименти“, пишат в позицията си те.

„В тази връзка  приветстваме и напълно подкрепяме реакцията на органите на реда, възстановяваща реда и нормалното функциониране на столицата. Като бранш - активно и пряко засегнат от подобни незаконни блокади и окупации на възлови пътни артерии, считаме, че бе задължение на държавата и полицията да се намесят и възстановят законността и реда възможно най-бързо. Реакцията позволява на сектор, тежко засегнат от коронавируса и мерките срещу него - да продължи да функционира нормално“, категорични са те.

„Целенасочено не разпространихме тази позиция по време на окупацията, за да не бъдем обвинени в опити за насаждане на напрежение и противопоставяния в обществото, които считаме за напълно излишни и непродуктивни“, смятат от Конфедерацията на автобусните превозвачи.              


Коментари (1)

Нино Това ми припомня времето на Тато. Илезе постановление на БКП и започват разни ОФ-организацийки да припяват и възхваляват!...
07.08.2020 15:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема