Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Автобусните превозвачи подкрепиха СДВР за възстановяването на нормалното функциониране на столицата

Общество

Автобусните превозвачи подкрепиха СДВР за възстановяването на нормалното функциониране на столицата

Снимка:

От Конфедерацията на автобусните превозвачи излязоха с позиция във връзка с протестите, които блокират движението и възпрепятстват нормалното протичане на тяхната работа.

„От конфедерацията на автобусните превозвачи заявяваме, че както нашата организация е получавала широка обществена подкрепа за организираните от нас събития, така и ние подкрепяме всеки справедлив протест, провеждан в рамките на закона. За наше съжаление в последните дни станахме свидетели на действия от граждани, участващи на страната на протестиращите, които прескочиха границата на закона и ограничиха права на граждани, и сериозно ни възпрепятстваха да изпълняваме нашите обществени ангажименти“, пишат в позицията си те.

„В тази връзка  приветстваме и напълно подкрепяме реакцията на органите на реда, възстановяваща реда и нормалното функциониране на столицата. Като бранш - активно и пряко засегнат от подобни незаконни блокади и окупации на възлови пътни артерии, считаме, че бе задължение на държавата и полицията да се намесят и възстановят законността и реда възможно най-бързо. Реакцията позволява на сектор, тежко засегнат от коронавируса и мерките срещу него - да продължи да функционира нормално“, категорични са те.

„Целенасочено не разпространихме тази позиция по време на окупацията, за да не бъдем обвинени в опити за насаждане на напрежение и противопоставяния в обществото, които считаме за напълно излишни и непродуктивни“, смятат от Конфедерацията на автобусните превозвачи.                


Коментари (1)

Нино Това ми припомня времето на Тато. Илезе постановление на БКП и започват разни ОФ-организацийки да припяват и възхваляват!...
07.08.2020 15:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още