Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. "Автомагистрали - Черно море" отново излизат на протест

Общество

"Автомагистрали - Черно море" отново излизат на протест

Снимка:

В позиция до президента Румен Радев и министър–председателя Стефан Янев синдикалната организация на КНСБ към шуменската фирма „Автомагистрали - Черно море“ АД заявява, че търпението на нейните членове вече е изчерпано, съобщава БНР.

В документа се казва още, че от края на април се правят опити за получаване на заработените средства за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД. Проведени са множество срещи с екипа на министър Виолета Комитова и на Министерството на финансите, организирани са три национални протеста и са внесени декларации в Министерския съвет и Президентството.

"До настоящия момент нямаме отговор на нито едно наше писмо", заявяват от синдикалната организация. Според тях, след проведен разговор със зам.-министър Валентин Граматиков на 1 октомври е станало ясно, че се чака общо решение за целия бранш, което ще се случи неизвестно кога. Липсата на решение от страна на МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура“ е довело до забавяне на заплатите, принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали, напускането на водещи специалисти и квалифицирани работници, машинисти и шофьори, периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени, предстоящи масови съкращения на служителите и влошаване на финансовото състояние на „Автомагистрали - Черно море“ АД.

Синдикатите настояват за незабавно разплащане на цялата дължима сума от над 36 млн. лева, което ще осигури трайна заетост. Работниците от шуменската фирма отново ще излязат на протест на 5 октомври от 11 ч. пред сградата на МРРБ.  

 


Коментари (1)

Изкарайте машините, за да ви забележи хунтата на Радев!
04.10.2021 13:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема