Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Автономната работническа конфедерация скочи на Петков: Няма да позволим изнудване заради „зелените сертификати"

Общество

Автономната работническа конфедерация скочи на Петков: Няма да позволим изнудване заради „зелените сертификати"

Снимка:

Автономната работническа конфедерация излезе със своя позиция във връзка с призива на Кирил Петков бизнесът да въведе „зелени сертификати“. В позицията си те посочват, че няма да позволят изнудване и тормоз заради зелени, сини, розови и т.н. сертификати. По думите им всеки един работодател трябва да е наясно, че ако реши да "сертифицира" своите работници, нарушава Конституцията.

Ето и целия текст:

Новият министър - председател Кирил Петков призова днес бизнеса да "въведе зелени сертификати".

Във връзка с това, обръщаме внимание на работодателските организации в България, че правото на труд е гарантирано от Конституцията и законите на страната и никакви незаконни, неморални и дискриминационни "зелени сертификати" не могат да ограничават това право.

Автономната работническа конфедерация ще се бори с всички сили и средства, за да защити трудовите и човешките права на своите членове.

Няма да позволим изнудване и тормоз, няма да позволим никой да се поболява от стрес и притеснение заради зелени, сини, розови и т.н. "сертификати"!

Нека всеки един работодател е наясно, че ако реши да "сертифицира" своите работници, нарушава конституцията и множество закони и ще носи административна и наказателна отговорност за това.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема