Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Авторите на „Корона, чао“: Г-н Борисов, за нас най-близкият съсед е като роднина

Общество

Авторите на „Корона, чао“: Г-н Борисов, за нас най-близкият съсед е като роднина

Авторите на Корона, чао: Г-н Борисов, за нас най-близкият съсед е като роднина - Tribune.bg
Снимка:

Няколко месеца, след като всеки тананикаше „Корона, чао“, изпълнителите решиха да направят кавър на „Целувката на Ана“

Авторите на станалата емблематична „Корона, чао“ се обърнаха с приятелско послание към премиера Бойко Борисов.

Както по-рано Тribune.bg писа македонското дуо Александър и Дац, което се прочу с интерпретацията си на песента Bella Ciao, отново зарадва своите почитатели. Няколко месеца, след като всеки тананикаше „Корона, чао“, изпълнителите решиха да направят кавър на любима българска стара градска песен – „Целувката на Ана“.

Днес в своя Фейсбук профил Дац сподели видеото към песента и се обърна директно към българския премиер Бойко Борисов в типичния си хумористичен стил:

„Г-н Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо... на помощ идва първият съсед. Сърдечни хора сме, пълни с любов, които умеят да обичат, когато са обичани. Има и от тези другите, но има навсякъде. Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш, защото любовта и приятелството търсят разбиране, а ние трябва да се разбираме“, пише изпълнителят.

Той разкрива, че с Александър са направили проект на име „Любовен паспорт“ с любовни песни от целия регион. В него вече има включена македонска песен, гръцка песен, сръбска, босненска, влашка, руска, турска, а сега - и българската „Целувката на Ана“.        

По думите на Драган Спасов мисията на дуета е да разпространява любов чрез музиката.

„Всички песни са прекрасни, изпети с много любов, а за песента и любовта няма граници, особено ако „нямаме нужда от превод, за да разберем думите“, пояснява той.

„Двата ни езика са сходни и затова вие без проблем слушахте нашата песен „Корона, чао“, дори я споделихте на вашата Фейсбук страница“, продължава Дац в обръщението си към българския премиер.

Песента „Целувката на Ана“ е изпята в оригинал на български и нейното послание към Борисов, както самите автори пишат, е: „Да не позволим да търсим помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат своя първи съсед“.

                                                               


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Разбирателството е най-голямото желание на Българите!Да не позвилявате на и титовите мекерета да ви лъжат.Ние още не можем да се освободиме от комунистическата държавна сигурност.За съжаление те още действат и искат да ни ограбват,но поне сме в ЕС.Дръжте се Братя!Учете истинската наша обща история, въпреки комунистите!Ние сме с вас ,не с червените предатели!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
15.12.2020 00:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети