Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Автошествие-протест заради забавеното строителство на скоростния път от Видин до Ботевград

Общество

Автошествие-протест заради забавеното строителство на скоростния път от Видин до Ботевград

Автошествие-протест заради забавеното строителство на скоростния път от Видин до Ботевград - Tribune.bg
Снимка:

С автошествие във Видин излязоха на протест заради забавеното строителство на скоростния път до Ботевград. Организатор е Гражданско обединение „Единни за промяна“, инициатор и на поредица протести през 2018 година, след които правителството реши да бъде построен скоростен път от Видин до Ботевград. Гражданското недоволство тогава обяви настоящият заместник-председател на Народното събрание Росица Кирова, предава БНТ.

Протестиращите сега настояват за довършване на отсечката Видин - Монтана до края на 2025 година, пускане в експлоатация на участъка Мездра - Ботевград до края на 2024 година, приключване на всички процедури за тунел под Петрохан до края на следващата година и започване на строителството му. Обявиха, че ще блокират за час международния път Е-79 на входа на Видин. Казват, че двете години забавяне и безотговорност се плащат с човешки животи.

Петьо Петков - протестиращ: 4На места се работи, на места не се работи. За тунела, да не говорим. Пак така, спряха го за много дълго време".

„След 2018 година, когато протестите дадоха някакъв резултат във вид на споразумение с правителството, започна да се работи по проектите. Стигнахме дори до начало на строежа. Имаме един участък, който е почти готов. Последваха две години престой. Ако с тези темпове продължаваме, можем и след 10 години да имаме и път до Видин. Всеки ден обаче на този път загиват хора", заяви Росица Кирова – заместник-председател на Народното събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети